Kép

A lelked kedvéért..

„Ami elöttünk és mögöttünk áll
semmiség ahhoz képest,
ami bennünk rejlik. Ha feltárjuk belső
világunkat, csodálatos dolgok történhetnek.”
Hanry Davis Thoreau 

Jólét technikák tudatosítása/ gyakorlása

„Burn out (kiégés) szindróma krónikus, emocionális megterhelések, stressz nyomán fellépő fizikai, emocionális, mentális kimerülés állapota, amely a reménytelenség és inkompetencia érzésével, célok és ideálok elvesztésével jár, s melyet a saját személyre, munkára, illetve másokra vonatkozó negatív attitűdök jellemeznek.”
Herbert J. Freudenberger (1974)

Ne hagyd, hogy ezek a tulajdonságok rád is jellemzőek legyenek! Ne juss el idáig! Tégy a burn out ellen időben!

HOGYAN ÉPÜL FEL A KIÉGÉS ELLENI TRÉNING?

A NeuroCoaching* egy egyedülálló, interaktív program, ahol a coaching és a neurografikai technikák gyakorlatának eredményeként, a kreatív ÉN felszínre kerülésével minden eddigi módszernél hatékonyabban lendülhetnek át nehézségeiken, problémáikon, az egyén és a csoport szintjén is. A munkahelyi stressz és kiégés népszerű, egyre többeket érdeklő, sőt érintő téma, aminek súlyos kihatása lehet az élet több területére is. A testileg, lelkileg kimerítő leterhelés és a tökéletességre törekvő, ambiciózus munkatárs találkozása hosszútávon – a legbiztosabb recept a kiégés létrejöttéhez.

A Neurografikai algoritmus célja az öntudatlan félelmek, hiedelmek és feszültségek a múltbeli tapasztalatok ábrázolása az ember életéből.

A foglalkozások során a személyiségfejlődést gátló korlátok a tudat szintjére emelkednek, ahol olyan ötletekké alakíthatók, amelyek pozitív eredményt adhatnak. Ez a módszer lehetővé teszi a stresszoldást, a jó és pozitív eredményt hozó döntés meghozatalát, valamint a probléma megoldását és a kitűzött cél teljesítését.

Boldogságfokozó gyakorlatokat végzünk el és építünk be szervesen az életünkbe. Ezek a gyakorlatok hatásos módszerek, amelyek a „pozitív pszichológia” szakemberei által lettek kidolgozva.

A tréning célja:
Segíteni a leterhelt munkatársaknak a saját teherbíró képességük tudatosításában, személyes leterheltségük felmérésében, és az egyéni probléma-kezelési és feltöltődési módszerek elsajátításában.
Az egyéni kiégés elleni módszereken kívül, a képzés csoportos önsegítő eszközt is kíván adni a résztvevők kezébe, amely a feszültségek, kudarcok közös feldolgozásában lesz segítségükre, a tréning utáni időszakban is.

A munkahelyi stressz és kiégés népszerű, egyre többeket érdeklő, sőt érintő téma, aminek súlyos kihatása lehet az élet több területére is. A testileg, lelkileg kimerítő leterhelés, és a tökéletességre törekvő, ambiciózus munkatárs találkozása hosszútávon – a legbiztosabb recept a kiégés létrejöttéhez.

Sok megoldatlan konfliktus, személyes frusztráció, kibeszéletlen probléma tovább növeli a kiégés veszélyét. Ezért nagyon fontos ezekben a munkakörökben, hogy lehetőséget biztosítsunk egymásnak és magunknak a problémák feldolgozására.

Gyakorlatokat végzünk el, és építünk be szervesen az életünkbe. Ezek a gyakorlatok hatásos módszerek – amelyek a „pozitív pszichológia” szakemberek által lettek kidolgozva.

Kiknek ajánljuk?

Azok kis- és középvállalkozások, nagyobb cégek munkatársainak ajánljuk a tréninget, ahol a munka jellege, a munkakörülmények, vagy a munkahelyi légkör folytán az átlagnál több stresszel jár a munka végzése, és ahol a munkatársak hosszútávon nagy kihívások elé vannak állítva.

Érintett modulok:

  • A kiégés okai és következményei a személyes életben tüneteinek felismerése, kezelési módjai
  • Belső erőforrások potenciális megújulási lehetőségek
  • Stresszoldás, mint a kiégés ellenszere
  • Spiritualitás és mentálhigiénés egyensúly – Az ember hármas antropológiai egysége (test, lélek, szellem)
  • Saját szubjektív kimerültségünk felmérése – kérdőív segítségével
  • Időgazdálkodás a feladatok sürgősségének és fontosságának jegyében
  • Lelki gátlásaink (pl. harag, halogatás, tehetetlenség) feloldására önsegítő gyakorlatok tanulása