Kép

“Ami elöttünk és mögöttünk áll
semmiség ahhoz képest,
ami bennünk rejlik. Ha feltárjuk belső
világunkat, csodálatos dolgok történhetnek.”
Hanry Davis Thoreau 

Köszöntünk az India Szíve Jóga központ oldalán!

Jólét technikák tudatosítása/ gyakorlása

„Burn out (kiégés) szindróma krónikus, emocionális megterhelések, stressz nyomán fellépő fizikai, emocionális, mentális kimerülés állapota, amely a reménytelenség és inkompetencia érzésével, célok és ideálok elvesztésével jár, s melyet a saját személyre, munkára, illetve másokra vonatkozó negatív attitűdök jellemeznek.”
Herbert J. Freudenberger (1974)

Ne hagyd, hogy ezek a tulajdonságok rád is jellemzőek legyenek! Ne juss el idáig! Tégy a burn out ellen időben!

HOGYAN ÉPÜL FEL A KIÉGÉS ELLENI TRÉNING?

A NeuroCoaching* egy egyedülálló, interaktív program, ahol a coaching és a neurografikai technikák gyakorlatának eredményeként, a kreatív ÉN felszínre kerülésével minden eddigi módszernél hatékonyabban lendülhetnek át nehézségeiken, problémáikon, az egyén és a csoport szintjén is. A munkahelyi stressz és kiégés népszerű, egyre többeket érdeklő, sőt érintő téma, aminek súlyos kihatása lehet az élet több területére is. A testileg, lelkileg kimerítő leterhelés és a tökéletességre törekvő, ambiciózus munkatárs találkozása hosszútávon – a legbiztosabb recept a kiégés létrejöttéhez.

A Neurografikai algoritmus célja az öntudatlan félelmek, hiedelmek és feszültségek a múltbeli tapasztalatok ábrázolása az ember életéből.

A foglalkozások során a személyiségfejlődést gátló korlátok a tudat szintjére emelkednek, ahol olyan ötletekké alakíthatók, amelyek pozitív eredményt adhatnak. Ez a módszer lehetővé teszi a stresszoldást, a jó és pozitív eredményt hozó döntés meghozatalát, valamint a probléma megoldását és a kitűzött cél teljesítését.

Boldogságfokozó gyakorlatokat végzünk el és építünk be szervesen az életünkbe. Ezek a gyakorlatok hatásos módszerek, amelyek a „pozitív pszichológia” szakemberei által lettek kidolgozva.

A tréning célja:
Segíteni a leterhelt munkatársaknak a saját teherbíró képességük tudatosításában, személyes leterheltségük felmérésében, és az egyéni probléma-kezelési és feltöltődési módszerek elsajátításában.
Az egyéni kiégés elleni módszereken kívül, a képzés csoportos önsegítő eszközt is kíván adni a résztvevők kezébe, amely a feszültségek, kudarcok közös feldolgozásában lesz segítségükre, a tréning utáni időszakban is.

A munkahelyi stressz és kiégés népszerű, egyre többeket érdeklő, sőt érintő téma, aminek súlyos kihatása lehet az élet több területére is. A testileg, lelkileg kimerítő leterhelés, és a tökéletességre törekvő, ambiciózus munkatárs találkozása hosszútávon – a legbiztosabb recept a kiégés létrejöttéhez.

Sok megoldatlan konfliktus, személyes frusztráció, kibeszéletlen probléma tovább növeli a kiégés veszélyét. Ezért nagyon fontos ezekben a munkakörökben, hogy lehetőséget biztosítsunk egymásnak és magunknak a problémák feldolgozására.

Gyakorlatokat végzünk el, és építünk be szervesen az életünkbe. Ezek a gyakorlatok hatásos módszerek – amelyek a „pozitív pszichológia” szakemberek által lettek kidolgozva.

Kiknek ajánljuk?

Azok kis- és középvállalkozások, nagyobb cégek munkatársainak ajánljuk a tréninget, ahol a munka jellege, a munkakörülmények, vagy a munkahelyi légkör folytán az átlagnál több stresszel jár a munka végzése, és ahol a munkatársak hosszútávon nagy kihívások elé vannak állítva.

Érintett modulok:

  • A kiégés okai és következményei a személyes életben tüneteinek felismerése, kezelési módjai
  • Belső erőforrások potenciális megújulási lehetőségek
  • Stresszoldás, mint a kiégés ellenszere
  • Spiritualitás és mentálhigiénés egyensúly – Az ember hármas antropológiai egysége (test, lélek, szellem)
  • Saját szubjektív kimerültségünk felmérése – kérdőív segítségével
  • Időgazdálkodás a feladatok sürgősségének és fontosságának jegyében
  • Lelki gátlásaink (pl. harag, halogatás, tehetetlenség) feloldására önsegítő gyakorlatok tanulása