Kép

A lelked kedvéért..

„Ami elöttünk és mögöttünk áll
semmiség ahhoz képest,
ami bennünk rejlik. Ha feltárjuk belső
világunkat, csodálatos dolgok történhetnek.”
Hanry Davis Thoreau 

Oktatóink

Horányi Ágnes
Jóga oktató – Gerinc jóga/ Lélek jóga

Jógázz velem a tiszta szeretet gyógyító és tisztító energiájában! A szeretet terében kioldódhatnak a múlt sérelmei, fájdalmai, traumái, elengedhetők a fizikai testünk megbetegedését okozó lelki okok.

Jóga gyakorlása közben elcsendesedünk, hogy meghalljuk Lelkünk testünkön keresztül érkező üzeneteit. Kizárjuk a külvilág ingereit, engedjük lecsendesedni a bennünk zajló folyamatokat, hagyjuk, hogy a légzés, a prána folyékony áramlásában feloldódjanak az elménkben kavargó gondolatok. A belső terünkben, a mozdulatlanságban, fellüktet bennünk az élet múlhatatlan hullámzása.
A jóga egyesíti a testet, a lelket és az elmét, egyfajta meditáció. Megtanít a stressz kezelésére, jótékony hatása van a szív működésére, a vérnyomásra, a légzés szabályozására. Egyensúlyt teremt a hormonrendszerben, az idegrendszerben, a keringési- és az emésztőrendszerben. Erősíti az immunrendszert és hatékonyan méregtelenít.
A jógának enyhítő hatása van az alvászavarokra, a depresszióra, a szorongásra és csökkenti az agressziót.
A jóga összességében egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, jobb életminőség megéléséhez vezet. Aki a spirituális útját járja, jógával enyhítheti a változások során kialakuló intenzív érzelmi hullámzásokat, de aki csak pusztán a fizikai testmozgás öröméért választja ezt a könnyen végezhető, kortalan mozgásformát, az nemcsak a teste működésében érezhet kellemes javulásokat, hanem akaratlanul is megtapasztalja lelki és érzelmi állapotának kiegyensúlyozottságát.

Éld meg Önmagad, nyújtózz bele a végtelenbe. Fújd ki magadból a feleslegessé vált érzelmeket, hagyd távol kerülni a múlt megkopott árnyait, s ne siess a jövő ábrándjai felé. Éld meg ezt a jelen pillanatot, s fedezd fel benne az örökkévalóságot!

Szeretettel várlak!

Namaste

Horányi Ágnes

jógaoktató

 

Bácskay Hajnalka
Jógaoktató

Bácskay Hajnalka vagyok – a @Jóga7 Stúdió megálmodója, jóga oktató – Hatha jóga, NŐi jóga,  gerincjóga, Senior NŐi jóga, páros jóga oktató

Az egyik dolog, amiben hiszek, hogy nincsenek véletlenek és, hogy minden a legjobb időben találja meg az Embert, vagy az Ember találja meg magának azt, amire, és amikor épp legjobban szüksége van…

Valahogy így találtunk egymásra a jógával…Életem legnehezebb időszakában történt, hogy „betévedtem” egy újpesti jógastúdióba, ekkor még nem sejtve, hogy mekkora változást fog hozni ez a pillanat az Életemben…

Ekkor még semmit nem tudtam sem a jógáról, se az ászanákról, így akkor, ott már annak is örültem, hogy egy-egy pózt megértettem, és esetenként meg is tudtam csinálni-ilyen volt például a terpeszállás (hogy én annak akkor mennyire örültem- végre egy ismerős szó, mozdulat, amihez még lesnem se kellett, és (talán) sikerült jól csinálnom 

Aztán egyre jobban „otthon” éreztem magam, és egyszer csak azon kaptam magam, hogy nagyon sok év után ismét az „iskola padban” ülök, és tanulok. Az első oktató képzés amire beiratkoztam, az egy 1 éves női jóga oktatóképzés volt. Rabul ejtett, mert megéreztem a NŐi jóga hatékonyságát, és azt, hogy az Élet mennyi területén segíthet, mennyi elakadást, befelé fordulást nyithat meg. Így a fő irány számomra a NŐi jóga lett, annak minden szépségével, lehetőségeivel, amiket általa kaptam, és amiket az óráimon igyekszem továbbadni mindenkinek, aki megtisztel az óráimon való részvételével. Aztán, hogy nem maradjak „iskola pad” nélkül jöttek a többi képzések is szépen sorban. Közben pedig voltak/lesznek kiegészítő képzések.

Persze ezekhez a tapasztalásokhoz, tudásokhoz a tanáraim, jógaoktatóim is sokat adtak, adnak, akiknek nagyon hálás vagyok ezért, hisz az ő tudásuk nélkül nem haladhatnék ezen az útamon. Életem minden területén törekszem a harmónia, a nyugalom megteremtésére, ezt szeretném átadni a Jóga7 Stúdióval, és az óráimmal is.
Jógázz minden HÉTen, jógázz egy hónapban legalább 7szer!


 

 

 

Rontó József
Hangtálmeditáció – Hangfürdő

A tibeti hangtálak varászlatos hangja, energiája megteremti a belső békét, harmóniát, erősíti a
szervezet öngyógyító képességét. Boldogság, feltöltődés, kiegyensúlyozottság érzése járja testünket,
lelkünket. Ezen az érzéseknek, a másokkal történő megismertetése érdekében, végeztem el Kalmár
Andrea „HangHíd Hangfürdők Meditatív Hangtál” tanfolyamát. Tudásom bővítése, ismereteim
szélesítése érdekében jelenleg Lovas András „Hangmasszőr és Hangfürdő Mester” kurzusán veszek
részt.

Rontó József

 

Dócs Tamás
Jógaoktató 

HATHA-200 JÓGAOKTATÓ ALAPKÉPZÉS 

Kb. 20 éves koromig rendszeresen mozogtam, de az egyetemi évek alatt szinte teljesen abbahagytam. Később a jogi pályán megismerkedtem az irodai ülőmunka és a stressz okozta alvászavarokkal, idegességgel is. Nem éreztem magam tehát túl jól a bőrömben, amikor elérkezett a jógával való sorsszerű találkozás. 

2010-ben vettem részt az első órámon és nagyon hamar ráéreztem, hogy ez nemcsak egy remek mozgásforma lehet számomra – mely által egyébként közel 20 felesleges, negatív energiákkal átitatott kilótól szabadultam meg 2 év alatt – hanem a kiteljesedést szolgálva, belső harmóniát teremt. Megerősített bennem régóta lappangó gondolatokat a világ és az ember mibenlétéről és segít másként, tisztábban látni mindent. A jóga útja: folyamatos fejlődés. Mindenki máshonnan indul és más tempóban halad, de aki egyszer rálépett, tudni fogja, hogy jó úton jár.

Dócs Tamás

Turi Tímea
Önismeret, Asztrológia

Húsz éve kezdtem az asztrológia világában elmerülni. Ez idő alatt minél több szempontból szándékoztam megismerni ezt a csodálatos rendszert, több tanárnál is képeztem magam.

Azt a megközelítést hangsúlyoznám ki, amely nem kívánt élethelyzetek prognózisa helyett az energiák átminősítésére, a helyzetek, események tudatos megélésére fókuszál.

Elemzéseim során igyekszem rávilágítani azokra az analógiákra, amelyek a hozzám forduló emberek szellemi fejlődését szolgálják. A hétköznapi küzdelmek üzeneteit kibontva, magasabb megértések felé törekszünk, a közös munka során megjelenő minőségek mindkettőnket egyaránt tanítanak.

Szeretettel várlak ezen az izgalmas utazáson.

CARLA GALLI
NEUROGRAFIKA, CSALÁDÁLLíTÁS, 
STRESSZKEZELÉS ÉS MOTIVÁCIÓS TRÉNING

Carla Galli (hivatalos nevén Gömöri Galina) író, ismert szervezet- és személyiségfejlesztő tréner, motivációs előadó.  Az 1989-ben alakult magyar Para-Kutatási Tudományos Társaság egyik alapító tagja. Fő területei a szellemi intelligencia , a vállalatvezetés, valamint az egyéni és kapcsolati fejlődés témaköre.

A para-kutatás területén végzett munkája tovább folytatódott 1991-ben, amikor is szervezője és fordítója volt Albert Ignatyenko parafenomén magyarországi előadásainak. Ebben az évben indította Déri János riporter – a Déri János-díj névadó, szakmailag elismert szakembere – a Nulladik típusú találkozások című televíziós műsorát az MTV csatornáján. A műsor elkészítésére az Albert Ignatyenkoval és Carla Gallival való találkozás inspirálta. A műsor elkészítésében Carla Galli társszerzőként Archiválva 2021. június 24-i dátummal a Wayback Machine-ben működött közre.

 
Író – Motivációs előadó – NLP Master Practitioner – Coach
25 éve az önismeret, a személyi és vállalati önfejlesztés szolgálatában.
Hat önismereti könyv, több meditációs CD és számos cikk írója.
Képzései módszertana a sok éves gyakorlati tapasztalat, az NLP, a hatékonyságfejlesztő foglalkozások (Coaching), az önismereti és a személyiségfejlesztő képzések, valamint az emberi elme és az agy tanulmányozása alapján jött létre.
Ez a módszer egyesíti a filozófia, a pszichológia, az orvostudomány, az üzleti technológia, a kvantumfizika és a modern tudomány alapelveit.