Kép

A lelked kedvéért..

„Ami elöttünk és mögöttünk áll
semmiség ahhoz képest,
ami bennünk rejlik. Ha feltárjuk belső
világunkat, csodálatos dolgok történhetnek.”
Hanry Davis Thoreau 

Oktatóink

Horányi Ágnes
Jóga oktató – Gerinc jóga/ Lélek jóga

Jógázz velem a tiszta szeretet gyógyító és tisztító energiájában! A szeretet terében kioldódhatnak a múlt sérelmei, fájdalmai, traumái, elengedhetők a fizikai testünk megbetegedését okozó lelki okok.

Jóga gyakorlása közben elcsendesedünk, hogy meghalljuk Lelkünk testünkön keresztül érkező üzeneteit. Kizárjuk a külvilág ingereit, engedjük lecsendesedni a bennünk zajló folyamatokat, hagyjuk, hogy a légzés, a prána folyékony áramlásában feloldódjanak az elménkben kavargó gondolatok. A belső terünkben, a mozdulatlanságban, fellüktet bennünk az élet múlhatatlan hullámzása.
A jóga egyesíti a testet, a lelket és az elmét, egyfajta meditáció. Megtanít a stressz kezelésére, jótékony hatása van a szív működésére, a vérnyomásra, a légzés szabályozására. Egyensúlyt teremt a hormonrendszerben, az idegrendszerben, a keringési- és az emésztőrendszerben. Erősíti az immunrendszert és hatékonyan méregtelenít.
A jógának enyhítő hatása van az alvászavarokra, a depresszióra, a szorongásra és csökkenti az agressziót.
A jóga összességében egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, jobb életminőség megéléséhez vezet. Aki a spirituális útját járja, jógával enyhítheti a változások során kialakuló intenzív érzelmi hullámzásokat, de aki csak pusztán a fizikai testmozgás öröméért választja ezt a könnyen végezhető, kortalan mozgásformát, az nemcsak a teste működésében érezhet kellemes javulásokat, hanem akaratlanul is megtapasztalja lelki és érzelmi állapotának kiegyensúlyozottságát.

Éld meg Önmagad, nyújtózz bele a végtelenbe. Fújd ki magadból a feleslegessé vált érzelmeket, hagyd távol kerülni a múlt megkopott árnyait, s ne siess a jövő ábrándjai felé. Éld meg ezt a jelen pillanatot, s fedezd fel benne az örökkévalóságot!

Szeretettel várlak!

Namaste

Horányi Ágnes

jógaoktató

 

Maharishi

 Maharishi Bhramananda Yogi, aki a jóga őshazájából, Indiából érkezett, nem kötődik valláshoz, nemzethez. Az önzetlen, feltétel nélküli szeretetével olyan utat mutat nekünk, amin keresztül visszavezet bennünket önmagunkhoz.

Maharishi hét éve megalapította a SKY divine programját, melyben a Mester, tanítványai lehetünk.

„Amíg másoknak szükségük van arra, amit nyújtani tudok, amíg őszintén, tiszta szívvel tudom tenni, amit teszek, addig foglalkozom velük. Rengeteg visszajelzést kapok az emberektől, videóüzenetben, levélben fejezik ki hálájukat. Beszámolnak arról a bensőséges élményről, amit átéltek, vagy éppen a csodás gyógyulásukról. Vannak, akik a családi problémáik megoldásáról, párkapcsolatuk megmentéséről vagy jelentős javulásáról tájékoztatnak. Depressziósnak tartott emberek válnak élet szeretővé, függőségben élők leszoknak a drogról vagy az alkoholról. Az ilyen beszámolók megerősítenek abban, hogy tudásomat, felismeréseimet meg kell osztanom másokkal. Ha hitelesen tudom közvetíteni a tanításokat, akkor segíthetek ezzel a többi emberen, mert ez a célom.”

Maharishi sok-sok ember életét tette boldogabbá azáltal, hogy megértette velük: mindennek az alapja a belső béke megtalálása, a szeretet és a jelen pillanat megélése.

Azt üzeni, hogy az élet könnyű, ha egyszerűvé tesszük, s a külvilág reakciója nem más, mint a lelkünkben és az elménkben zajló folyamatok visszatükröződése.

Az emberek így nevezik őt: „a szeretet nagykövete”.

Hálásak vagyunk, hogy részesei lehetünk Maharishi, nagyszerű spirituális utazásának, amit itt Magyarországon tesz az emberekért.

Minden program végén megkaphatjuk Maharishi feltétel nélküli szeretetéből áradó ölelését, megtapasztalhatjuk az üresség különleges élményét. 

 
 

 

 
 

Szalay Tímea
Hatha Jóga oktató

Világéletemben imádtam mozogni, a sportolás gyerekkorom óta életem része.

Már kislányként több sportot is űztem, a futballozástól a karatéig változatos volt

a skála. Mondhatni az egyik sport hozta a másikat. A jóga viszont rendhagyó

módon került az életembe, színészi tanulmányaim alatt ismerkedtem meg vele

tizenhárom évvel ezelőtt. A színiiskolában, ahol tanultam egy elismert

mozgásművész beépítette az óráiba, hogy fejlessze a hallgatók testtudatát,

mozgáskoordinációját és a belső látást. Gyorsan beleszerettem a jógába, ugyanis

hamar felfénylett, hogy mennyire páratlan önismereti út. A rendszeres gyakorlás

által felismerések születtek bennem, addig ismeretlen összefüggések váltak

világossá. azt éreztem, hogy egyre közelebb kerülök önmagamhoz, egyre több

miértet értettem meg. Mindeközben jóval tudatosabbá váltam és a feladataimat

is egyre jobban tudtam teljesíteni. Ezzel egyidőben fejlődött a mozgásom, javult

a testtartásom. A jóga az egész életemet átformálta, átsegített életem

legnehezebb időszakán is és elhozta számomra a belső harmóniát és

szabadságot. Azért köteleződtem el a jógaoktatás mellett, hogy ebből az

ajándékból, amit kaptam adhassak másoknak is.

 

 

 

Kalsang Tashi – Tibeti hangtálterapeuta
Hangtálmeditáció – Hangfürdő

A tibeti hangtálak varászlatos hangja, energiája megteremti a belső békét, harmóniát, erősíti a
szervezet öngyógyító képességét. Boldogság, feltöltődés, kiegyensúlyozottság érzése járja testünket,
lelkünket. Ezen az érzéseknek, a másokkal történő megismertetése érdekében, végeztem el Kalmár
Andrea „HangHíd Hangfürdők Meditatív Hangtál” tanfolyamát. Tudásom bővítése, ismereteim
szélesítése érdekében jelenleg Lovas András „Hangmasszőr és Hangfürdő Mester” kurzusán veszek
részt.

 

 

Dócs Tamás
Jógaoktató 

HATHA-200 JÓGAOKTATÓ ALAPKÉPZÉS 

Kb. 20 éves koromig rendszeresen mozogtam, de az egyetemi évek alatt szinte teljesen abbahagytam. Később a jogi pályán megismerkedtem az irodai ülőmunka és a stressz okozta alvászavarokkal, idegességgel is. Nem éreztem magam tehát túl jól a bőrömben, amikor elérkezett a jógával való sorsszerű találkozás. 

2010-ben vettem részt az első órámon és nagyon hamar ráéreztem, hogy ez nemcsak egy remek mozgásforma lehet számomra – mely által egyébként közel 20 felesleges, negatív energiákkal átitatott kilótól szabadultam meg 2 év alatt – hanem a kiteljesedést szolgálva, belső harmóniát teremt. Megerősített bennem régóta lappangó gondolatokat a világ és az ember mibenlétéről és segít másként, tisztábban látni mindent. A jóga útja: folyamatos fejlődés. Mindenki máshonnan indul és más tempóban halad, de aki egyszer rálépett, tudni fogja, hogy jó úton jár.

Dócs Tamás

Turi Tímea
Önismeret, Asztrológia

Húsz éve kezdtem az asztrológia világában elmerülni. Ez idő alatt minél több szempontból szándékoztam megismerni ezt a csodálatos rendszert, több tanárnál is képeztem magam.

Azt a megközelítést hangsúlyoznám ki, amely nem kívánt élethelyzetek prognózisa helyett az energiák átminősítésére, a helyzetek, események tudatos megélésére fókuszál.

Elemzéseim során igyekszem rávilágítani azokra az analógiákra, amelyek a hozzám forduló emberek szellemi fejlődését szolgálják. A hétköznapi küzdelmek üzeneteit kibontva, magasabb megértések felé törekszünk, a közös munka során megjelenő minőségek mindkettőnket egyaránt tanítanak.

Szeretettel várlak ezen az izgalmas utazáson.

CARLA GALLI
NEUROGRAFIKA, CSALÁDÁLLíTÁS, 
STRESSZKEZELÉS ÉS MOTIVÁCIÓS TRÉNING

Carla Galli (hivatalos nevén Gömöri Galina) író, ismert szervezet- és személyiségfejlesztő tréner, motivációs előadó.  Az 1989-ben alakult magyar Para-Kutatási Tudományos Társaság egyik alapító tagja. Fő területei a szellemi intelligencia , a vállalatvezetés, valamint az egyéni és kapcsolati fejlődés témaköre.

A para-kutatás területén végzett munkája tovább folytatódott 1991-ben, amikor is szervezője és fordítója volt Albert Ignatyenko parafenomén magyarországi előadásainak. Ebben az évben indította Déri János riporter – a Déri János-díj névadó, szakmailag elismert szakembere – a Nulladik típusú találkozások című televíziós műsorát az MTV csatornáján. A műsor elkészítésére az Albert Ignatyenkoval és Carla Gallival való találkozás inspirálta. A műsor elkészítésében Carla Galli társszerzőként Archiválva 2021. június 24-i dátummal a Wayback Machine-ben működött közre.

 
Író – Motivációs előadó – NLP Master Practitioner – Coach
25 éve az önismeret, a személyi és vállalati önfejlesztés szolgálatában.
Hat önismereti könyv, több meditációs CD és számos cikk írója.
Képzései módszertana a sok éves gyakorlati tapasztalat, az NLP, a hatékonyságfejlesztő foglalkozások (Coaching), az önismereti és a személyiségfejlesztő képzések, valamint az emberi elme és az agy tanulmányozása alapján jött létre.
Ez a módszer egyesíti a filozófia, a pszichológia, az orvostudomány, az üzleti technológia, a kvantumfizika és a modern tudomány alapelveit.
 

Loksa Katalin - Dinamikus Jóga

Gyermekkoromban majd később fiatalkoromban a sport semmit sem jelentett nekem, így a koordinációs képességem sem alakulhatott ki rendesen. Fiatalságomat a zenének ezen belül az éneklésnek szenteltem. Ez teljesen kitöltötte életem így a sportra nem maradt, nem maradhatott időm. Szerencsés alkatomnak köszönhetően azok a bizonyos kilók csak 30 éves korom után rakodtak le. A jógával közel 40 évesen ismerkedtem meg, mikor szükségét éreztem valami mozgásnak. Az első ászana ami elindított az a gyertyaállás (szalamba-szarvangászana), alátámasztásos gyertyaállás. Azt írták róla, hogy az ászanák királynője. És annyi jótékony hatást soroltak fel hozzá, hogy gondoltam ezt kipróbálom! Hát így kezdődött!!

Azóta eltelt több mint 10 év, és az eltökéltségem a jóga iránt mit sem változott! Ezalatt az idő alatt elvégeztem a Dynamikus flow jógaoktatóit, astanga jóga oktatóit, ajurvédikus jógaterapeuta képzést és számos workshop-on vettem részt. Egy másfél éve elkeztem érdeklődni az Iyengar jóga iránt és most ennek szentelem a szabad időmet. Nem terveztem, hogy a képzés elvégzése után oktatni kezdek, csak többet akartam a jógával foglalkozni, jobban meg akartam ismerni. A tanfolyam adott végre egy rendszert a gyakorlásomnak, és hónapról hónapra éreztem a változást, majd később nagy örömöt jelentett nekem, ha társaimnak tudtam segíteni Mert a jóga elképesztően hatékony eszköz a mindennapjainkban is! Az órámra sokan lefáradva, szinte összetörten érkeznek, óra végén pedig kiegyenesedve és mosolyogva távoznak. Ez az út azoknak való, akik tenni akarnak a változásért. Az őrületes tempó, amiben élünk, a nagyvárosi lét mindenkiben megkongatja a vészharangot: természetellenes, ami zajlik. Egyszerűen nem vagyunk képesek ilyen rohamban élni, pörög az ujjunk a telefonon, email, chat, SMS, az internet miatt minden pillanatokon belül megtörténik. Ez csak látszólag segít, de inkább frusztráló. Készen kapunk szinte mindent és ráadásul nagyon gyorsan. Gyors közlekedés, gyors kommunikáció, gyorsétterem, gyorsleves porból és gyors készétel, de van készház is és gyorsan száradó körömlakk. Gyorsan ható gyógyszer a fejfájásra, és máris folytathatod a munkát. Bankkártyával fizetés, de érintős, már a pinkódot sem kell bepötyögni. Ezek után nagyon nagy igényünk van arra, hogy behúzzuk a fékeket. Ebben a kibillent állapotban jön be a jóga. Ezért ilyen népszerű. Segít visszakapcsolódni. Arra a másfél órára szabadságra megyünk magunktól, a saját életünktől. És jógázni bárki, bármikor elkezdhet, mert mindenki a saját határain belül tud dolgozni.

Vallom, hogy a genetikai hajlamon túl, a mozgásszervi betegségek kialakulásában nagy szerepe van életmódunknak. A hozzám fordulóknak a lehető legjobb tudásom szerint segítek tudatosítani testtartási és mozgásmintáikat és mozgás- és életmódbeli tanácsadással átformálni azokat.

Az évek során folyamatosan részt veszek különböző szakmai továbbképzéseken, ahol sokféle modern, és rendkívül hatékony kezelési módszerrel ismerkedhettem meg, és tanulom az embert „egészben”, és nem csak „részleteiben” látni. Ez a holisztikus szemlélet hitvallásommá vált. A mondat, mely szerint „Minden mindennel összefügg” megfigyelhető az emberi szervezetnél is. Testünk, tudatunk és lelkünk működése bonyolult kölcsönhatásban van egymással, egynek a „meghibásodása” kihat a többi működésére is. Az „ép testben ép lélek” mondatot fontosnak tartom, a fájdalom nélküli élethez, szükség van testünk és lelkünk karbantartásához is.

Látom hogy van aki a dinamikus gyakorlást, más inkább a lassú, kitartott pózokat szereti. Mindez természetes, hiszen különbözőek vagyunk, ami az ajurvéda szerint dósáinkban (energia mintáinkban) nyilvánul meg. A hiteles és egyénre szabott jógaoktatáshoz és -gyakorláshoz ajurvédikus ismeretek szükségesek. Indiában a jóga gyakorlás és oktatás alapja az ajurvéda volt. Az ajurvédikus alapok teremtették meg annak lehetőségét, hogy a tanítvány, a szádhaka a fejlődéséhez szükséges optimális jógagyakorlást végezze. Tehát a tanítók rendelkeztek ajurvéda alapismeretekkel. Foglalkozom az ájurvédikus táplálkozással is, hiszen ez fontos része mindennapjainknak és meghatározza fizikai-mentális egészségünket, sikeres jóga gyakorlásunkat. Ismerem a különböző jógagyakorlatok terápiában alkalmazható lehetőségeit, melyeket az ajurvéda tudományával ötvözünk, valamint a légzőgyakorlatokat és relaxációs, meditációs technikákat, illetve azok élettani hatásait, valamint az általános anatómiát, élettant és az általános egészségtannal kapcsolatos ismereteket.

Önismereti útként, életformaként, egészségmegőrzés szempontjából, mozgásformaként is nagyszerű rendszernek gondolom a jógát.

Köszönöm a figyelmet!

Namaszté

Kati

Magdi

Sarkadi Magdi - Hatha jógaoktató

Engedjétek meg, hogy bemutatkozzak nektek! 2020 áprilisában hoztam meg azt a döntést, hogy elkezdem a jóga gyakorlását. Az elsődleges motivációm az volt, hogy aktívan mozogjak, de hamar rájöttem, hogy a jóga ennél sokkal többet adhat.

 

Online kezdtem, de éreztem, hogy szükségem van a személyes kapcsolatra is, így gyorsan áttértem az élő órákra. Az első pillanattól kezdve éreztem a fejlődést, de az igazi áttörést a jógaoktatói tanfolyamon tapasztaltam meg.

 

Megértettem, hogy a jóga nem csak testmozgás, hanem egy forrás a belső harmóniához, feltöltődéshez és önismerethez. A mindennapi gyakorlás során rájöttem, hogy minden nap újabb lehetőségekkel ajándékoz meg az élet, és minden az idejében és helyén van, még ha néha kihívással is jár.

 

Formáljuk együtt ne csak a testünket, hanem a lelkünket is. A jóga által kialakuló testtudat pozitív hatással van az élet minden területére, segítve a stressz kezelését és az érzelmi egyensúly megtalálását.

 

 A jóga nemcsak egy óra a napomban, hanem egy életmód, amely átjárja a mindennapjaimat.

Örömmel osztom meg veletek ezt a csodálatos utazást, és várom, hogy veletek is megoszthassam a jógával szerzett tapasztalataimat. Gyertek, üljetek le együtt velem a jóga párnájára, és fedezzük fel együtt a test és lélek harmóniáját!

Hering Zsuzsanna - Hatha Jógaoktató

Szeretettel köszöntelek az India Szíve Központban, amit azért hoztam létre, hogy legyen egy hely, ahol a rohanó hétköznapok zajából kiszakadhatunk, befelé figyelhetünk és elcsendesedhetünk.16 évvel ezelőtt vettem részt életem első jóga óráján, ami azonnal magával ragadott és éreztem, hogy milyen áldásos hatása van a testre és lélekre.  Fokozatosan elkezdtem egyre jobban befelé indulni, meditálni és önismerettel foglalkozni. 
Munkáim során rengeteg emberrel beszélgettem és megfigyeltem, hogy nagyon sokszor hasonló problémák merülnek fel – a felgyorsult világ okozta folyamatos napi stressz egy idő után felgyülemlik és ha nincs megfelelően kezelve sajnos testi tüneteket is mutathat. 
Minden ember életében elérkezik egy nehezebb időszak mint például párkapcsolati válság, válás, nagy/hirtelen változások, családi problémák, gyász. Fontos, hogy legyen segítség ezekben az időszakokban, de amit még fontosabbnak tartok, az, hogy megelőzés szinten alkalmazzuk a relaxációs technikákat, jógát, meditációt és foglalkozzunk önfejlesztéssel.  így ha jön egy-egy „akadály” az életben, sokkal könnyebben tudjuk azt kezelni.
Változatos programokkal várunk mindenkit, aki éppen egy nehéz időszakon megy keresztül vagy az élete minőségét szeretné emelni, jógával/meditációval/önismereti módszerek alkalmazásával.

Szeretettel várlak az óráimon!

Namaste,

Hering Zsuzsanna
Jógaoktató , India Szíve Központ tulajdonos