Kép

“Ami elöttünk és mögöttünk áll
semmiség ahhoz képest,
ami bennünk rejlik. Ha feltárjuk belső
világunkat, csodálatos dolgok történhetnek.”
Hanry Davis Thoreau 

Köszöntünk az India Szíve Jóga központ oldalán!

Oktatóink

Horányi Ágnes
Jóga oktató – Gerinc jóga/ Lélek jóga

Jógázz velem a tiszta szeretet gyógyító és tisztító energiájában! A szeretet terében kioldódhatnak a múlt sérelmei, fájdalmai, traumái, elengedhetők a fizikai testünk megbetegedését okozó lelki okok.

Jóga gyakorlása közben elcsendesedünk, hogy meghalljuk Lelkünk testünkön keresztül érkező üzeneteit. Kizárjuk a külvilág ingereit, engedjük lecsendesedni a bennünk zajló folyamatokat, hagyjuk, hogy a légzés, a prána folyékony áramlásában feloldódjanak az elménkben kavargó gondolatok. A belső terünkben, a mozdulatlanságban, fellüktet bennünk az élet múlhatatlan hullámzása.
A jóga egyesíti a testet, a lelket és az elmét, egyfajta meditáció. Megtanít a stressz kezelésére, jótékony hatása van a szív működésére, a vérnyomásra, a légzés szabályozására. Egyensúlyt teremt a hormonrendszerben, az idegrendszerben, a keringési- és az emésztőrendszerben. Erősíti az immunrendszert és hatékonyan méregtelenít.
A jógának enyhítő hatása van az alvászavarokra, a depresszióra, a szorongásra és csökkenti az agressziót.
A jóga összességében egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, jobb életminőség megéléséhez vezet. Aki a spirituális útját járja, jógával enyhítheti a változások során kialakuló intenzív érzelmi hullámzásokat, de aki csak pusztán a fizikai testmozgás öröméért választja ezt a könnyen végezhető, kortalan mozgásformát, az nemcsak a teste működésében érezhet kellemes javulásokat, hanem akaratlanul is megtapasztalja lelki és érzelmi állapotának kiegyensúlyozottságát.

Éld meg Önmagad, nyújtózz bele a végtelenbe. Fújd ki magadból a feleslegessé vált érzelmeket, hagyd távol kerülni a múlt megkopott árnyait, s ne siess a jövő ábrándjai felé. Éld meg ezt a jelen pillanatot, s fedezd fel benne az örökkévalóságot!

Szeretettel várlak!

Namaste

Horányi Ágnes

jógaoktató

 

Tóth Zsuzsanna
Hangfürdő/Hangtál meditáció, 
LEMangURIA ÉletTánc

Kisgyermek korom óta a zene, dalolás, tánc, a minden napjaim része. Ének-zene, majd dráma iskolákban tanultam. A spiritualitás, lélek-szellem-tudat világára is nyitott vagyok, mióta eszemet tudom. 

Huszas éveim elején éreztem, hogy segítő szeretnék lenni, alternatív gyógymódok iránt érdeklődtem. Egy kedves támogatómon keresztül jutottam el a hangtálakhoz. A Balla-hangterápia tanfolyamon úgy éreztem, igen, megérkeztem – akkor még nem tudtam, csak sejtettem, hogy ez egy hosszú út kezdete. 2013 óta kezelem a hozzám forduló vendégeket – kisebb-nagyobb változást, gyógyulást beindítva testükben-lelkükben-tudatukban.
A hangtál kezelésekben gyakorlatot szerezve, Mese-Hang hangfürdőket (más néven: hangtál meditáció/meditatív hangélmény), egy érdi volt magánóvodában kezdtem el tartani, majd az első “hagyományos” hangfürdőmet, a Művészetek Völgyében tartottam meg, és lelkesen folytattam ezen utat is.
 
2020. augusztusától Samsara hangtálas hangfürdőimen is örömmel fogadom a vendégeket, érdeklődőket, 2021. áprilisától pedig Kedvesemmel nyitott pázmándi SzerMagTerünkben folytatjuk lélekemelő, egészségmegőrző kezeléseinket. 
 
A hangtálak mellett a szabad tánc szerelmese is vagyok. 2014 januárjában találkoztam a LEMangURIA ÉletTánccal, mely tanítói tanfolyamját követően, 2018 óta vagyok tánc navigátor.
 
India Szíve Központra 2021 őszén találtunk rá. Örülök, hogy a belváros zajától és kusza energiájától távolabb esik e központ, és meghitt, békés légkört lehet teremteni termében.
 
Szeretettel fogadlak rezgésszint emelő, meditatív hangfürdőimen és konfortzóna átlépő, lelkesítő LEMangURIA ÉletTánc foglalkozásaimon, az India Szíve Jógaközpontban.

Mozsárik Dániel
Jóga oktató – Vinyasa Flow

Nem is sejtettem, hogy mi vár rám, amikor átsétáltam a háztömb túloldalán lévő jógastúdióba
unaloműzésből. Ennek már 3 éve, a barátságos hangulat, a környezet, amivel találkoztam egyből
megragadott!
Itt nem kellett megfelelni, nem voltak elvárások csak te és a jóga. Ezt szeretném én is megteremteni
az óráimon. A gyakorlásom során, ha csak pillanatnyi időre is az elején meg tudtam találni a nyugalmat, azt a relaxált állapotot, amire úgy vártam emellett pedig a testemen is éreztem a könnyedséget, az erőt, ahogy telt az idő. A mozdulatok, amik görcsösen be voltak feszülve enyhültek.
Tudtam, hogy ez az, amire nekem szükségem van így rendszeres lett az átjárás a háztömb túloldalára.
2020-ban elérkezettnek láttam az időt, hogy elvégezzek egy dinamikus jóga oktatói irányzatot a vinyasa flowt, amit úgy szeretek a maga változatos és lendületes stílusával, most készen állok arra,
hogy együtt fejlődjünk és töltsünk el egy kis időt.

Turi Tímea
Önismeret, Asztrológia

Húsz éve kezdtem az asztrológia világában elmerülni. Ez idő alatt minél több szempontból szándékoztam megismerni ezt a csodálatos rendszert, több tanárnál is képeztem magam.

Azt a megközelítést hangsúlyoznám ki, amely nem kívánt élethelyzetek prognózisa helyett az energiák átminősítésére, a helyzetek, események tudatos megélésére fókuszál.

Elemzéseim során igyekszem rávilágítani azokra az analógiákra, amelyek a hozzám forduló emberek szellemi fejlődését szolgálják. A hétköznapi küzdelmek üzeneteit kibontva, magasabb megértések felé törekszünk, a közös munka során megjelenő minőségek mindkettőnket egyaránt tanítanak.

Szeretettel várlak ezen az izgalmas utazáson.

Szecskó Mónika
Online Jóga (Hatha és gerinc jóga)

 
Kezdetben a jóga, meditáció, önismereti programok egyfajta menekülést jelentettek számomra. Megtalálni a nyugalmat, békét a sürgető, pörgető, állandóan valamit akaró életem közepette. 
 
Idővel rájöttem, hogy a csend, béke, életöröm amit megtapasztalok általuk, képes áttünni az életen.
Megtalálhatom bárhol, bármikor.
Elkezdett kinyílni a világ. 
A pillanatok, amik korábban csak a jógamatracra, meditációra korlátozódtok ott lettek a laptop előtt ülve és blogot írva. A kutyi hideg orrának érintésébe. Az őszi falevelek színében. A családi ebédekben. A szerelmem csókjában. Gyógynövények gyűjtésében. Zenében. Táncban. Egy ismeretlen emberre való mosolygásban. 
 
Kívánom, hogy találd meg te is a pillanatokat, melyek nem tünnek el.
Melyekben megtalálod magadat.
A pillanatokat, melyek gyógyítanak, inspirálnak, vezetnek egész életedben.   
 
 
Szeretettel, 
Mona